2011. november 16., szerda

Lassan tisztul a kép

Nem véletlenül nem írtam az elmúlt napokban, iránytalanul pattogtak az indexek a sávjukban. Azt is mondhatnám, még mindig aktuális az előző, sőt az azelőtti bejegyzésem is.

Természetesen nekem sem kerülte el a figyelmemet szegény kis Forintunk vesszőfutása, de ezzel most még a tőzsdével nem foglalkozó átlagember is nagyon tisztában van, melyet a magyar média mellett címlapon hozott a világsajtó is. Van-e határ? Kérdezik sokan. Csak akkor vehet fordulatot, akkor erősödhet vissza, ha esetlegesen komolyan kitörnek a részvények a jó ideje tartó oldalazásból és markánsan elindul minden felfelé. Ellenkező esetben akár rövid időn belül szembesülnünk kell az 500 Forintos gázolajjal (forintgyengülés, dollárerősödés, olajár emelkedés). Itt már valóban el kell gondolkozni a hogyan továbbon, melyet szívesen kifejtenék, de ez a blog nem erről szól.

Hanem túlnyomórészt a nemzetközi vizekről; melyen például a WTI egyre közelebb kerül a sokat emlegetett 100 USD-hez, ahol elképzelhető, olyan szerdai napot élünk meg, mely mintegy bemelegítése, előkészítője lesz egy holnapi jókora kis emelkedésnek, akár rallynak is. Míg évekkel ezelőtt a csütörtöki nap "tradícionálisan" shortos volt, mostanában már inkább a long jelzővel illethetjük.

Az idő gyógyítja a sebeket, itt pár nap alatt is a rossz (már beárazott) hírek lassan feledésbe merülnek, Európa egén ismét kisüthet a nap.

Kíváncsian várom a folytatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése