2011. november 7., hétfő

Sávba zárva

Továbbra is nehéz helyzetben vannak a befektetők, Európa gazdagon szolgáltatja a műsort a világnak. A szőnyeg domborodik és egyre többször buggyan elő a vélt és valós alásöpört probléma.

A görögökre már nem térnék ki, a csapból is ők folynak, pénteken ráadásul ismét a figyelem középpontjába kerültek az olaszok. Annyi bizonyos, nehéz helyzetben van az EU, lassan el kell gondolkozniuk a vezetőknek, elég vizet tudnak-e kipumpálni a süllyedő hajóból, vagy esetlegesen a nehezék(ek)től kellene fájó szívvel, de a többiek érdekében megszabadulni.

Kereskedési szempontból nézve; továbbra is nagy volatilitással kell számolnunk, ha napon belül kezd kirajzolódni egy határozott irány, meg lehet tenni a téteket, Dax esetében ezekben a napokban simán számolhatunk 200 pontos ATR-rel, a mai nap például reggel még 6.000 pont körül járt az index, majd nyolc óra óta gyakorlatilag szakad, s a nyitás után sem tudták megfordítani, ennélfogva komoly az esély arra, hogy ismét 5.800 alatt látjuk.

A múlt heti kakukktojás, az EUR/CHF ugyanebben a szerepben tetszeleg továbbra is, mert most emelkedik, tehát gyengül a Svájci Frank. Az utóbbi hetekben alig produkált mozgást a devizapár, óvatos lecsorgást tapasztalhattunk, erre pénteken megindult meglehetősen határozottan felfelé, továbbá komoly gap-pel nyitott ma és folytatni tudta az emelkedést ebben a hangulatban is.

A másik számomra érdekes instrumentum a WTI, most úgy érzem, nem igazán akar esni, pedig "illene" neki. Mindez azt sejteti, erőt mutat és ha az indexek elrugaszkodnának a sáv aljáról, bizony megnyílhat a tér a 100 USD irányába. Hasonlóan látom az arany útját, simán lehet még benne bő 100 Dollár felfelé. Az ezüst szorosabban kötődik az indexekhez, ez a grafikonján meg is látszik.

Most elindítok egy újabb közvélemény-kutatást, mely a Drachma esetleges visszatéréséről szól.

Figyeljetek a pozícióméretekre, jó szelet kívánok a placcon Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése