2011. október 24., hétfő

Shortosok figyelem, közel a fordulat

Úgy érzem, lassan vége ennek a hosszú ideje tartó hintáztatásnak, egyre több jel mutat arra, a múlt héten az Egyesült Államokból indult bika körbefutja az egész világot és egy időre elhallgattatja a medvéket. Megfigyelhető továbbá a Dollár gyengülése (EUR/USD lassan 1,4), a nyersanyagok ára is ismét emelkedik. Lassan visszatér a befektetői bizalom, ennek egyre több jelét lehet érezni.

Amikor a szavazást megnyitottam, már sejtettem, ez lehet, most jómagam is letettem a voksomat, az első választ jelöltem meg. Köszönöm mindenkinek, aki véleményt nyilvánított. Úgy látom, többségben vannak azok, akik emelkedést várnak, de még relatíve sokan hisznek abban, ez egy jó short beszálló lehet. Bevallom, én már nem mernék shortot nyitni. Ma vagy holnap valószínűsítek a Daxtól egy kitörési kísérletet a már oly sokszor emlegetett 6.110-en. Persze lehet, a szerdát meg kell várni, de "valakik" megint tudnak "valamit", s lehet, addig csak az altatás megy, aztán majd mindenki megrökönyödik, s azt mondogatja magában, na, ott, akkor kellett volna venni...

Tudom, bátor kijelentések ezek, lehet, tévedek, de most ezt látom. A befektetők már szomjaznak az EU határozott, a problémáit hosszabb távra orvosoló kijelentéseire. Az EUR/HUF is talán 300 alatt tud maradni, s amennyiben az EUR/CHF is keresni fogja a fél éves lokális maximumát (1,25 környéke), szép lassan emberközeli lehet a svájci Frank árfolyama is, ami ismét egy kis könnyebbséget jelenthet a végtörlesztési álmokat csak kergető magyar devizahiteleseknek.

Jó szelet kívánok a placcon Mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Kedves ChartKnight!

    Említetted a "Back to Business" írásodban, hogy újra kinn vagy a placcon és a számlát onnan folytatod, ahol abbahagytad, ez akkor kb. 12 ezer dodó volt. Gondolom feltöltötted és így lendülsz neki újra. Lehet érdeklődni, hogy milyen szelek fújnak most feléd e-téren?
    A jövőben is lesz ilyen számlaállás követési lehetőség?

    Sok sikert és köszi:
    Jozsó

    VálaszTörlés
  2. Kedves Jozsó!

    Igen, valóban onnan fogom folytatni, de egyelőre egy másik számlán kereskedek, ennélfogva a nyilvánosságra hozatal és a kötések megjelenítése még várat magára. Ezt alaposan elő kell készíteni.

    A blogomat - amint látjátok - igyekszem fejleszteni, úgy érzem, itt is egyre aktívabb vagyok, feltett szándékom az ezzel kapcsolatos ötleteim, elképzeléseim mielőbbi megvalósítása.

    Neked is sok sikert, üdvözlettel:

    Chart Knight

    VálaszTörlés