2011. október 21., péntek

Megy a hintáztatás

Abban gondolom mindenki egyetért velem, az idő előrehaladtával folyamatosan nő a partvonalon bevetésre kész, most már óriásira duzzadhatott készpénz mennyisége. Elképzelhető, ahogy augusztus elején mindenki egyszerre szeretett volna kirohanni az ajtón, hamarosan mindenki egyszerre akar betódulni ugyanott.

Az előző írásomban leírtam, mely szinteken kellene áthámozniuk magukat - szigorúan technikai alapon - az általam figyelt indexeknek ahhoz, hogy a fordulat lehetőségét meglebbentsék a befektetők előtt. A Dax esetében ez (6.110) érintetlen maradt, a Dow-val ugyan kereskedtek 11.700 felett, de nem USA kereskedési időben (hétfőn reggel és délelőtt).

Az elmúlt héthez képest komoly változás, a tengerentúlon megjött az erő, de Európa, élén természetesen a németekkel érthető okokból tartózkodtak nemhogy az emelkedéstől, még az oldalazástól is.

Volt egy olyan érzésem reggel, itt már érdemes lenne longolgatni, de teljesen egyetértek egy kedves barátom megjegyzésével; "ma a piacot még bottal sem piszkálnám". Ettől függetlenül továbbra is fenntartom azt, USA már nagyon ki szeretne törni, úgy vettem észre, a jenkik elég komolyan függetleníteni tudják magukat az európai aggodalmaktól is. Most úgy gondolom, nem kell különösebb figyelmet szentelni az egyenlet egyéb alkotóelemeire, komoly vételi erő van a tengerentúlon.


Ennélfogva merészkedek most, háromnegyed háromkor egy olyan tippet ideírni, miszerint USA nyitás után elképzelhető, kicsit visszahozzák 600 alá a Dow-t, de hogy utána megpróbálják a 11.700-at abban szinte biztos vagyok. Ha átviszik, akkor simán elpattinthatják 750-800-ig is, s jövő héten, ha Európa egén szétlövik a viharfelhőket, elszállhat bőven 12.000 pont fölé is. Tehát ha valaki longban gondolkozik, inkább a tengerentúli indexekben találhatja meg a számítását.


Jövő héten okosabbak leszünk, mint mindig :). Addig is jó szelet és jó hétvégét kívánok Mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Eddig mintaszerűen bejött, gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Szia Szugyi!

    Köszönöm szépen! Ami érdekes, szerintem mindenki nagy meglepetésére a "műsor" még csak ezután kezdődik...

    Üdvözlettel:

    Chart Knight

    VálaszTörlés