2010. november 18., csütörtök

Egy extrém fogadás margójára

Kedves Olvasó!

Ismert szakember hírében álló barátommal, Jegenyével egy hosszú beszélgetés és a szokásos napi pénz- és tőkepiaci eszmecsere után kötöttünk egy fogadást.

Úgy gondoltam, közel másfél évtized tőzsdei tapasztalata és ebből az utóbbi két év rendkívül intenzív és sikeres forex kereskedése után megpróbálkozom a szinte lehetetlennel.

1.000 USD-vel nyitok egy új számlát a napokban, 2010. november végén és másfél év alatt, azaz 2012. május végére a cél ennek az összegnek a megszázszorozása, azaz a 100.000 USD-s számlaegyenleg.

Jegi azt mondta, ez gyakorlatilag lehetetlen, ezért fogadtunk, a fogadás tétje jelképes, amennyiben megcsinálom, vendége vagyok egy nívós helyen vacsorára, amennyiben veszítenék, egy jó nevű whiskey Jegi jutalma.

A kontrollálhatóság miatt a Moneywheel Investnél nyitottam éles számlát, ugyanis Jegi a cég munkatársaként rátekintéssel bír a számlám alakulására. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, USD alapú lesz, e döntésemben szerepet játszott az Euró korábbi gyengélkedése is.

Szükséges még elmondani, egyetlen egy lehetőségem van a számla újratöltésére, amennyiben 500 USD alá megy. Ezt nem tehetem meg, ha már elérte az 5.000-es szintet és onnan jönne vissza (ha ez véletlenül megtörténik, az sajnos rendkívül rossz kockázatkezelésre vall). Amennyiben én úgy gondolom, akár több tízezres egyenlegnél, bármikor kivehetek a számláról. Ezt valószínűleg nem teszem meg, mert a magam esélyét csökkentem ezáltal. Nem a számla pillanatnyi egyenlege számít, hanem a kitermelt profit.

Taktikám a következő: a kezdeti időszakban elsősorban devizapárokkal kereskedem, mert ilyen összegnél például az indexek pozinyitási és pozizárási jutaléka összesen legalább 8 USD. Csak kivételes helyzetekben merek 3-5 lot Daxot nyitni a minimális margin igénye miatt. Amennyiben elérem a 2.000-es egyenleget, már van annyi tartalékom a kezdéshez képest, hogy akár nyitott legyek az általam favorizált instrumentumokra is; tehát a Dax mellett a Dow-ra, az olajra, s az aranyra is.

Lehetőségeimhez képest minden nap közlöm az aktuális egyenleget, s ha van időm, pár szóban leírom a meglátásaimat.

Ezzel az „akcióval” be szeretném bizonyítani azt, igenis a piacon egészen minimális összeggel is szépen lehet keresgetni, s nagyon, de nagyon meg kell becsülni a kis nyereségeket is, itt akár 10-20-50 dollárról beszélek. Pörögni fogok, sűrűn zsákolom a lét, amint lehet. Remélem, sokak kedvet kapnak hozzá, és valljuk meg őszintén, ebben a nehéz világban ha valakinek van érzéke ehhez és nem túl sok, mondjuk hozzávetőleg 5.000 USD-je, akkor bátran ki merem jelenteni, hogy ezzel könnyedén megkereshet napi 100 dollárt minimális kockázattal. Havonta legalább egy hét pihenőt kell tartani és hetente egy kereskedési napot illik kihagyni. Ez 12 aktív kereskedési napot jelent havonta. 12*100 = 1200 USD. Ami most nagyságrendileg 240.000 HUF. Szerintem nem rossz J

Egy észrevétel még a végére, ha már idáig eljutottál az olvasásban: alázatosnak kell lenni a piaccal szemben, a mohóságot, kapzsiságot könyörtelenül megbünteti! Pillanatok alatt elveszi a pénzed, és kisüti a számládat! EZT ÉN MINDIG SZEM ELŐTT TARTOM!

Chart Knight

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése