2011. október 6., csütörtök

Toporzékolás a partvonalon

A Big Money szereti a bizonytalan és a türelmetlen kereskedőket. Előző írásomban shortolásra buzdítottam mindenkit, mindkét általam kiemelten figyelt instrumentumban, a Daxban és a Dow-ban is komoly profitra lehetett szert tenni ebben az irányban két nap alatt. Tegnapelőtt este aztán meredek fordulatnak lehettünk szemtanúi, ritkán tépnek ilyen rövid idő alatt ennyit a jenki indexeken.

Az S&P már elköszönt az 1.100-tól, mindenki borítékolta az újabb komolyabb megütést, a Dow is hamarosan új lokális minimumot talált 10.401-en, de este mégis bő háromnegyed óra alatt zárásra közel 400 ponttal tépték meg. Bár a napokban nem különösebben voltam aktív, ritkán néztem az árakat, azért az várható volt, visszateszteli a 11.000-et, ami ma meg is lett. Ezzel párhuzamosan a Dax már relatíve jobban tartotta magát, nem jött le újabb mélypontra, sőt még az 5.100 is érintetlen maradt. Azóta véleményem szerint a legjobban teljesítő index, ma ugye tudta már az 5.600-at is.

Hogy mennyire veszélyes ezekben a napokban kereskedni, az eddig leírtakon kívül mi sem bizonyítja jobban, hogy a mai szép longos napon is pillanatok alatt be tudott szakadni egy Dax közel két százalákot (EKB 13:45). Ebben a rendkívül volatilis időszakban nagyon nehéz tippeket adni, inkább az irányt próbálom sejtetni, s mindenkinek azt ajánlom, csökkentett pozícióméretekkel nyomjon rövid etapokat, s ha bármilyen bajt szimatol, vagy bizonytalannál válik, azonnal zárjon és babusgassa inkább a kis tőkéjét.

Most az EUR/USD és a WTI mozgása arra enged következtetni, innen még lehet longolgatni, s a Dax is úgy néz ki, ragaszkodik a napi maximumához. A Dow mostanában erőtlen, de korábban is említettem, nagyon oda kell figyelni a Daxra, most is iránymutató lehet, mint eddig mindig. Ha gyökeret ver itt a napi maximuma környékén, s estére megjön a tengerentúlon az erő és átviszik a 11.000-en a Dow Jonest, az azt jelenti, rövidtávon van kakaó az indexekben, bár félő, hogy a nagy befektetők még kivárnak.

Távolabbról nézve még mindig shortos időszakban vagyunk, hosszútávra még valószínűleg nem kezdenék el vásárolni, úgy érzem, van lehetőség jóval olcsóbban hozzájutni mindenhez. A tapasztalatom az, elég kicsi a valószínűsége ilyen kinézetű indexeknél a komoly fordulatnak, ahhoz ugyanis rendkívül pozitív hírek és ennélfogva óriási trendfordító pénzmennyiség kellenek.

Marad továbbra is a zavarosban halászás, a majdnem kaszinó, ebben az oldalazós szakaszban kell valahogyan boldogulni. Most ezt adta a gép.

Jó szelet kívánok a placcon Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése