2011. november 27., vasárnap

Prognózis

Tudom, ilyen piaci körülmények között lehetetlen bármilyen jóslatba bocsátkozni, mert könnyen pofára eshet az ember. Novemberben először oldalazásból lassan kitörve inkább felfelé vártam az indexeket, de az utóbbi két hét lassú, folyamatos lemorzsolódása még akár folytatódhat is. Hogy a Daxot vajon megfogja-e a már többször bekóstolt 5.000-es szint, illetve vajon lemerészkedik-e újfent a Dow 10.700 környékére, vagy talán már túl közel van a december hatodika (Mikulás rally) és előbb lehet fordulat, azt senki nem tudja megmondani, de beleférhet az is, hogy szépen, csendben elmarad, mert mindenki azt várja...

Az eddigi tapasztalatom szerint decemberben nagyon nehéz kereskedni, még inkább átláthatatlanok lehetnek a folyamatok az Ünnepek és az év vége közeledtével. Ennélfogva megragadom az alkalmat és "friss levegő" után nézek, hogy januárban már tényleg az történhessen, amit szeretnék. Minél volásabb a piac, annál hosszabb regenerációs időre van szükségünk, most egy kicsit én is elmegyek regenerálódni :).

Karácsony előtt biztosan írok, de addig tudomást sem szeretnék venni a világ pénzügyi helyzetéről, de leginkább a szomorú magyar valóságot szeretném elfelejteni.

Jó szelet kívánok a placcon Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése