2011. november 8., kedd

Mint a szivacs

Úgy szívják fel az eladókat az egyre makacsabb vevők. USA nagyon erős, a Dow-nál 12.000 alatt egyre masszívabb ellenállásba ütköznek a déli irányt játszók. Jöhet ismét a szakítópróba, a 12.250-300-as szint bekóstolása. Jegi barátom ilyenkor azt mondaná, megnézik, mennyi eladó van itt, szóval lehet valószínűsíteni akár már holnap egy felbökést erre a magasságra.

Ami nagyon pozitív - ugyanis ez sem mindegy -, már pár napja 1 pipes spread van a Dow-n USA nyitva tartási időben (egy hét után már ismét 15:30-22:00), tehát nagyon kereskedésbarát most a rendszer, további lehetőségeket nyújtva ezzel a daytradereknek. Ha most látnánk egy statisztikát, mennyi számlát nyírtak ki a spekik augusztus óta, bizonyára ledöbbennénk, nem véletlen tehát az 1 pipes "csábítás".

Az olaj, mint azt már tegnap reggel említettem, ahogy várható volt, szépen araszol felfelé, most már karnyújtásnyira van a 100 Dollártól.

A Dax mozgásán látszik Európa összes nyűgje, baja, ha itt marad, nagyon komoly pluszban nyithat holnap reggel, ergo ismét kezdhetik azzal a napot, hogy jól beütik, de messze még majd a szerda vége, s egy könnyed szökkenéssel ismét átbillenthetik a 6.110-en, de akár elmehet 6.200-ig is.

Tegnap még sávozásról írtam, természetesen ahogy az előbb említett magasságokba, a szintjükre érkeznek az indexek, annak rendje és módja szerint beverhetik őket, de már egyre közelebb van az az idő, amikor majd mindenki tényleg néz ki a fejéből és azt mondja, na ne már, most miért nem fordul le, eddig mindig megtette. Na persze, konstatálhatjátok, ismét longos gondolataim vannak. Jogos. Ez tény, de tuti, akkor fog elszállni minden, amikor már jól bealtattak, kiábrándítottak mindenkit és senki nem gondolná, hogy ez megtörténhet, ezért egyre inkább résen kell lenni.

2 megjegyzés:

  1. Gyakorlatilag nagyítóval lehet keresgélni azokat, akik minimum NEM egy világégést vizionálnak hanem legalább kettőt. Az ultraparáztatás a megszokott eszközökkel folyik, valahogy a média mintha abban lelne nagyobb örömet,ha minél gyászosabbra festi a képet...
    Mindeközben már aligha lehet több csontváz a szekrényekben, mint amennyiről tudni vélünk.
    Magam részéről azt a jó szokást vettem fel, hogy csak a főcímeket olvasom el a gazdasági sajtóban félszemmel. A másik felével pedig a piacokat figyelem. Ott pedig nem látok semmi elrettentőt. A pillanatnyi rossz hírek, amelyek képesek lenyomni az árfolyamokat ugyanúgy a gravitációt meghazudtoló módon tudnak vissza is pattanni.
    Hogy kik vásárolnak és miért? Nem tudom és nem is nagyon érdekel. Sztem addig jó míg titokban maradnak.
    Talán akkor változik meg a véleményem, ha majd nyilvánosságra kerül és persze ezernyi okot felsorolnak majd miért volt jó döntés és miért érdemes vásárolni tovább. (Pl. ilyenekre számítok: Vége a recessziónak!)
    Na akkor majd el lehet kezdeni a piac rövid oldalán keresgélni a beszállókat.
    Addig meg a szokásos.
    Minden esésben az optimális vételi szinteket belőni fittyet hányva Mr. Doomra aki már két éve károgja ugyanazt. Recesszió, világvége satöbbi. Biztos lesz. Csak nem úgy és abban a formában...:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Laci!

    Magas nyitás reggel, realizálás, ahogy számítottam, komoly olasz para; több sem kellett, hogy lendületből megint átszakítson mindent és ismét a sáv alján találja magát a Dax.

    Nagyon mélyen vannak az USA határidők, megint mindenki arra vár, hogy a jenkik megmentsék a világot, mint már oly sokszor...

    A kép pillanatnyilag nagyon, de nagyon ronda, de nap vége még messze van. Itt (5.790, 11.930) én már egyértelműen vételben gondolkozom.

    Üdvözlettel:

    Chart Knight

    VálaszTörlés