2012. december 24., hétfő

2013-as gondolatok

Tavaly ilyenkor úgy határoztam, megosztom Veletek elképzeléseimet a közeljövőt illetően. Most sem teszem ezt másképp, de idén itthon készültem fel az Ünnepekre, az elmúlt napok lótás-futása utáni kis nyújtózkodásomban igyekszem írni, ami az esti ráhangolódásig tart.

Remélem, a túlnyomó többség pozíció nélkül kezdte el az év utolsó hetét. Nem jó ilyenkor, ha "piaccal kapcsolatos" izgalommal vegyített félelem telepedik rá az emberre. Gondolatainknak teljes mértékben illik ilyenkor szeretteink körül forognia, akiknek az év túlnyomó részében bizony el kell tűrniük a mi kis szeszélyes munkánkat...

Decemberben - mint olvashattátok - nem voltam aktív, de azért oda-odapislantottam az árakra és meg kell mondjam, egyre nagyobbra fújja bennem a piac a kérdőjelet a folytatást illetően. Nekem kezd nagyon gyanús lenni a következő év, olyan érzések kavarognak bennem, mintha mindent újra kellene tanulni jövőre. Hogy mire gondolok? El tudok képzelni 2013-ban egy "fordított" esztendőt is, melyben semmi nem lesz a helyén, a megszokott longok helyett short lesz és fordítva.

A DAX célba vette (volna) a 8.000-et, a DOW JONES köszöni szépen, nem kér többet az emelkedésből, az Euró mindennek dacára erősödni akar, az olaj (WTI) egyre inkább veszít a piacra gyakorolt súlyából, aranyban és ezüstben egyre kevesebben utaznak, mert egy-egy nyilatkozat (pl. Bernanke) pillanatok alatt leradírozhat napok, akár hetek alatt kialakult trendet.

Nagyon nehéz év előtt állunk, melynek egyetlen nagy kérdése van: végetér-e a 2009 tavasza óta tartó bikapiac?

Minden körülmények között lehet keresni a piacon, ha van mozgás. Ez igaz, de nehéz azon a lovacskán mindig jó irányban ülni.

Az előbb említettek dacára igyekszem kihozni magamból a maximumot és próbálok eredményes lenni, amit tiszta szívemből kívánok Nektek is!

Zárásképpen pedig annyit ígérhetek, jövőre jóval aktívabb leszek itt a blogon mint idén, mondjuk ezt nem lesz nehéz betartani J.

Most pedig békés, boldog, meghitt Ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Tisztelettel:

Chart Knight

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése