2013. január 9., szerda

A vakolat már hullik

S talán lassan dőlnek majd a falak is. Úgy tűnik, a jó hírek nem túlságosan hatják meg a befektetőket, számomra meglepő, hogy az Alcoa jelentésére tegnap este szinte meg sem mozdult a piac. Igaz, ami igaz, a Dow futures jól tartja most magát, de a németek, franciák esnének. Márpedig ha a németek esni akarnak, akkor az figyelmeztető jel, a Dax szerintem szépen elköszön a 7.700-tól és lejjebb keres megállókat, ennélfogva shortban ülök, amiből 7.650 környékén - ha lemegy odáig - ki is szeretnék szállni.

7 megjegyzés:

  1. Szia Chart Knight!
    Nem látom, hogy az utolsó 5 trade között az adott pozíció long vagy short. Ez honnan derül ki?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom az elso adat a pozicio nyitas, a masodik a zaras. Ha magasabb aron zart es vesztett rajta, vagy alacsonyabb aron zart es nyert rajta, akkor az short volt. Ellenkezo esetben long.

      Törlés
  2. Szia Chart Knight!
    Regen hallottam felőled, régen volt mar az utolsó bejegyzés, vagy kereskedés.
    Nem kereskedtél?
    Barmi történt is a legnehezebbre vállalkoztál, nyilvánosság előtt tredelni egyáltalán nem könnyű, becsüllek ezert.
    Kivancsiam varom a folytatast!

    VálaszTörlés
  3. szerintem nem meri fel vállalni a vesztőt ,megértem cimbi
    ami itt folyik az már elképesztő
    üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felvallalni, vagy nem, szerintem nem is ez a kerdes, hanem amit tesz CN az elkepeszto, mert egyedi. A nyilvanossag egy teljesitmeny es megfelelesi kenyszert ad az egesz tredelesnek mentalisan, meg akkor is talan ha nem valljuk be. Ilyen mentalis haterrel nagyon nehez tredelni.
      Tredeltel mar Mam szamlan?
      Minden tredeles velejaroja, hogy bizonyos tredek nem sikerulnek, egyenleg gorben nem egyenletesen ivel felfele, vannak neha lejtmenetek. Nos ezen napokon, meg akkor is ha osszesegeben szep profitot termeltel az ugyfelek ketsegbe esve hivnak, hogy mi tortenik.Teljesen mas mentalis hatteret kolcsonoz a tredelesnek.

      Sajatszamlas tredelesnel konnyu, ugymond a helyzet, ott nem tratozol senkinek magyarazattal, es sok esetben meg magadnak sem vallod be a hibakat. Egyreszt ennek is koszonheto, hogy ugy all a 90% ahogy all.

      Aki a kereskedesnek adja a fejet, annak nem pusztan gombokat kell nyomogatni egy meghatarozott strati alapjan, hanem ennel sokkal nehezebb. Meg kell kuzdjon sajat egojaval, felelmeivel, remenyeivel, berogzott szokasaival, amik hatraltatjak a tredelesben. Egyik legnehezebb dolog azt hiszem.

      Törlés
  4. Nem illik ilyen hosszan hallgatni ám... Akkor most hiteles ez az utolsó 5 trade vagy sem?

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Megszólal végre az érintett fél is :).

    Haladjunk sorjában.

    Viktor válasza Varga Gábornak helyes. Annyit azért hozzátennék, ennyit illik kikövetkeztetnie a kedves Olvasónak :).

    Scalper Zain, valóban rég írtam, az okokat hamarosan olvashatjátok.

    Ber, őszintén szólva ennyire totál tehetetlennek, tanácstalannak, mint január második és harmadik hetében, még nem nagyon éreztem magam, de felvállalom a vesztőt, itt KÖTELEZŐ.

    Scalper Zain, tökéletesen igazad van, csak néhányan tudják (akik eddig éles számlán nyomták nyilvánosan), hogy mit is jelent teljesen nyíltan csinálni bármit. Mindenkinek, aki erre akár egy legyintéssel válaszol, csak annyit üzennék, tessék kipróbálni! Köszönöm, hogy mellettem szóltál.

    Szugyi, valóban nem illik, de most bepótolok mindent.

    Tisztelettel:

    Chart Knight

    VálaszTörlés