2013. január 3., csütörtök

Villámrajt 2013

Egekbe rántott indexek, betöltetlen rések, mindegy mennyi, venni kell, eufória eufória hátán jellemezték az első kereskedési napot 2013-ban. Mondhatni, tradicionális évkezdet, long volt a tegnapi nap.

"De látod amottan a téli világot?" - bizony az első figyelmeztető jel a fejvakarásra már megérkezett és úgy hívják: dollárerősödés. Az EUR/USD két nap alatt 200 ponttal esett, ez az első intő jel, hogy fogytán az oxigén, magasan vagyunk. Az esésre az áment mint mindig, a jenkik mondhatják ki, ők pedig érdekes, a Dow Jones tekintetében egyelőre ragaszkodnak a  tegnap vérrel-verítékkel átküzdött 13.330-13.350-es szint feletti magaslatokhoz. Simán előfordulhat, megnézik a szépen beállított záróárukat (13.412,55), tehát US30-at nem hiszem, hogy shortolni fogok 13.400 alatt. Európában ma emésztik az árakat, nincs érdemi elmozdulás, egészen minimális hajlam van csak a korrekcióra, de a támaszoknál felszívják az eladókat. 

Tegnap amúgy játékos napom volt, a végeredmény tekintetében elégedett lehetek magammal, de a hatékonyságom csapnivaló volt. Óriási pluszok maradtak a pozíciókban, hiába voltak belépéskor határozott céláraim (addig kötelező elmennie), mindig a biztos zárásra törekedtem. Itt kell még megemlítenem a múlt pénteket, meg a hétfőt is, míg előbbi szépen lekereskedhető, shortos nap volt, utóbbi tiszta long. Bár jónéhányszor belenéztem a progiba, annyira fanatikus azért nem vagyok, hogy év végén, szilveszterkor délután, illetve este kereskedjek. Utólag visszagondolva remek lehetőségek maradtak ki és legközelebb lehet, hogy ilyenkor felmentést adok magamnak a tilalom alól J.

Jó szelet kívánok a placcon Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése