2012. január 2., hétfő

DAX: lendületes 2012-es nyitás

Szép lassan elindul az idei év is, igaz, most reggel még viszonylag kevés instrumentummal lehet kereskedni, de a Dax máris szolgáltatott műsort.

Reggel nyolctól lehet ismét trédelni a platformomon, többet között  természetesen az európai határidőkkel (kivéve angolok), a devizapárokkal, de a tengerentúli indexekkel, ázsiai indexekkel, olajjal, arannyal, ezüsttel még nem lehet most sem.

Számomra ilyenkor a Dax iránymutató, most ez a legfontosabb. A Dax emelkedése azért is érdekes, mert a jenkiknél még pénteken, tehát a 2011-es év utolsó kereskedési napjának végére többségbe kerültek az eladók és az indexek csökkenéssel zártak. Ezzel szemben a Daxot szépen felhúzták és majdnem napi maximumon sikerült elköszönnie az óévtől. Most reggel 8 óra után sem követte USÁ-t és megtartotta az 5.880, ahonnan a nyitás után el is pattant majdnem 5.950-ig.

A Daxon tehát nem múlik a jó, hagyományosan bullos évkezdet, de természetesen csak a holnapi nap végén alkothatunk teljes képet, miután a többi, meghatározó tőzsde is túl lesz az első kereskedési napon.

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése