2012. január 12., csütörtök

Kiszámítható pálya

Ezen a héten véleményem szerint teljesen nyugodtan lehetett megjátszani akár mindkét irányt, ha nem volt túl nagy a pozícióméreted, vagy ha türelmes voltál, előbb-utóbb megtaláltad a számításodat. A volatilitást egyelőre 2011-ben hagyta a piac, ha hajlamosak az instrumentumok oldalazni, illetve kis kilengésekkel óvatosan trendelni, természetesen az is remek kereskedési lehetőség a magamfajta daytradernek.

Egyébként tegnap a fejemre is koppintott egy barátom, mondván, akkor érzem jól magam, akkor lubickolok, ha longot játszhatok meg. Erre a mai nap (igaz, dél körül) válaszoltam egy kérdéssel, mégis, ilyen környezetben melyik irányt  is kellene megjátszanom? Ekkor ugye a Dax már bőven 6.200 felett sasolt, s a Dow is konvergált a 12.500-hoz, az arany, de az ezüst főleg, sőt az olaj is szép longot mutatott be.

Délután ugyan változtak az erőviszonyok, izmoztak az eladók, de valahogyan USA zárásra mégis pluszba kerültek az indexek, s az európai határidők is jó helyzetben várják a folytatást. Tény, nagy, vastag falak tornyosulnak a tengerentúli indexek előtt. Ne feledjük, a Dow Jones ma 12.471-en zárt, mely a 12.923-as válság utáni lokális (nem záróár) csúcsától mindössze 3,5%-kal marad el. Csak mellékesen jegyzem meg, a Daxnál ennek az összehasonlításnak az eredménye -18,7%! Európa...

Az Euró továbbra is lábadozik, most a EUR/USD 1,28 felett tartózkodik ugyan, de félő, még nem volt meg a fordulat. Bezzeg a mi kis Forintunk olyat erősödött az elmúlt 168 órában (ma volt 306 alatt is), ha visszanéz, hol is járt, talán meg is szédül. A mászófelszerelés még rajta van, de bízunk abban, talán nem lesz szüksége rá.

Az indexek mellett természetesen ma is zajlott az élet. A nap folyamán remekül teljesítő arany és ezüst estére leeresztett és kritikus szinteken várják a folytatást. De az igazi műsort az olaj (WTI) szolgáltatta; a napi 102,94-es maximumához képest késő estére benézett jócskán 100 Dollár alá, s 98,48-on is járt.

Ha körülbelül itt marad a Forint (USD/HUF most 240), meg az olaj is 100 Dollár alatt, kíváncsi vagyok, csökken-e az üzemanyagok ára a jövő héten. Illene...

Visszatérve az Egyesült Államokra; lehet tehát tere a jenkiknél az emelkedésnek, de hogy innen elinduljon, s ott továbbmenjen, ahhoz bizony komoly érv, komoly okok kellenek. Első lépésként a gyorsjelentési szezon jelenthet lehetőséget, a következő lépcső a holnapi nap lesz, amikor is a JP Morgan teszi közzé a 2011 Q4-es számait magyar idő szerint 13:00-kor, majd 15:55-kor a Reuters/Michigan index is átrendezheti a felállt sakktáblát.


Jó szelet a placcon Mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Lehetséges, hogy annak a barátodnak mégis igaza lesz...

    VálaszTörlés
  2. Szia Szugyi!

    Pattog a labda mindkét oldalon, ez tény, de valahogyan mégis azt érzem, USA menni akar. A leminősítéseket már megemésztette a piac, szerintem beépültek az árba. Itt nagyon sok fog múlni az amerikai gyorsjelentéseken.

    Látod, a tegnapi napot is megvették. Kell-e ennél több érv, amiért az északi irányt favorizálom? Persze nem akárhonnan...

    Jó hétvégét kívánok, üdvözlettel:

    Chart Knight

    VálaszTörlés