2012. január 23., hétfő

Silver Star

A mögöttünk álló héten az indexek szép, lassú emelkedésének lehettünk szemtanúi, az Euró gyengülése egy kicsit megállt, az olaj határozottan nem akar drágulni, a nemesfémek viszont annál inkább, az ezüst pedig ki is tört pénteken, s több, mint 5%-os pluszban fejezte be a napot.

Az elmúlt napokban szerényebben, azaz ritkábban és kisebb méretekkel vettem fel pozíciókat, szinte kivétel nélkül long irányban. Most viszont már a shorton kezdtem el gondolkozni, Dow pénteki 12.700 feletti záró ide vagy oda, Európa elérkezett a határaihoz, a Dax is nyűglődik 6.420 környékén rendesen, ide már tényleg átütő erő kell, mert ha továbbmenne az index, akkor augusztus eleji magasságokba emelkedne, tehát újabb lokális csúcsot érne el.

Már múlt héten írtam a gyorsjelentési szezon beindulásáról, ennek holnap kétségkívül a legnagyobb figyelemmel kísért eseménye lesz az Apple jelentése, melyet piaczárás után tesz közzé, tehát magyar idő szerint 22:00 után. 

Az olaj (WTI) lendületét vesztette, meglehetősen komolyan gondolja, hogy erről a szintről le fog szakadni, s irány akár a 95 Dollár.

Az elmúlt hét sztárja egyértelműen az ezüst volt, míg az arany csak komótosan tudott emelkedni, addig a Silver hasított, s pénteken igazán bőkezű volt kitartó longosai számára, míg a múlt hét elején a 30-al küzdködött, addig ma kora reggel már tudta a 32,50-et is.

Egy kis Forint. Megnyugodtak a kedélyek, itt, 300 körül (EUR/HUF) lehet, egy darabig elbabrálnak vele, de mint tudjuk, az árfolyam nagyban függ a felek megegyezésétől, tehát nagyon szigorúan résen kell lenni, figyelni az eseményeket annak, aki ebben utazik.

Végül a szavazásról. Köszönöm a szavazatokat, melyből kiderül, jó páran gondoljátok azt, betámadják az 1,20-at, de többen vannak azok, akik szerint ez most és később sem elképzelhető. A szavazást azért írtam ki múlt hétre, s rövid határidővel, mert azt hittem, ez gyorsabb lefolyású lesz, de úgy látszik, elmolyolnak vele egy darabig, ezzel a napi "pár" pontos mozgással egyelőre még messze van a kérdéses értéktől.

Jó szelet kívánok a placcon Mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. beragadtam longban 1.21-en eurchf-ben már egy hete... remélem nem kell megnézni a stop kiütést 1.1950 körül, nem lennék boldog. egyébként ez most egy "nem működő" pozi, amit zárni kellene? mit gondolsz?

    VálaszTörlés
  2. Szia Dan!

    Alapból (merre tovább) sem könnyű jó tanácsot adni valakinek, hát még akkor, ha nem tudom, milyen időtávban gondolkozol, illetve mely instrumentumokat favorizálsz (csak Forex, vagy CFD is)?

    Ami biztos, pillanatnyilag fantáziátlan ez az EUR/CHF. Írtam is ma reggel, pár pontot mozgott az elmúlt napokban. Nem tudom, mekkora tétellel vagy bent, de úgy érzem, - bár hosszútávon nem rossz az 1,21-es ár, - mire ebből kialakul valami, addig más instrumentumokban akár százszor is meg lehet fordulni.

    A lényeg: feleslegesen leköti a marginodat és elmennek melletted az események, tehát én a pozit most, így egy kis minimális mínuszban zárnám és keresnék helyette egy volatilisebb devizapárt, vagy egy CFD-t.

    Egyet sohase felejts el, bármikor visszaszállhatsz! Lehet, hogy két hét múlva mondjuk 1,2038-on (hasamra csaptam) :).

    Üdvözlettel:

    Chart Knight

    VálaszTörlés