2012. január 4., szerda

Optimista évkezdet az Egyesült Államokban is

Tegnapelőtt nem véletlenül írtam a Dax lendületes nyitásáról még reggel fél tíz körül, hát egy gyönyörű, klasszikus, nyugodtan lekereskedhető napot mutatott be, megannyi jó beszállási lehetőséggel. Kraft tegnapra is maradt, s szépen látszott, ha nincsenek gátló tényezők, akkor a németek inkább északi irányba szeretnek menni.

Az angolok (UK100) láthatóan törekedtek arra, hogy betöltsék a rést, de nem sikerült nekik s a szép nagy gap-es nyitás után a jenkik is maradtak a magaslaton, a Dow Jones szépen teljesített és gyakorlatilag 12.400-on zárta a tegnapi napot. Repülőrajtot vett az olaj (WTI) is, míg a tavalyi évet 98,85-tel zárta, kedd éjfélkor, a kereskedés idei indulása után gyakorlatilag másodpercek alatt elköszönt a 100 dollár alatti szinttől és tegnap már 103 fölé is merészkedett. Hasonlóan szép emelkedést mutatott az arany is, bevallom, a fordulatot alsóbb szinteken vártam, de a jó nemzetközi hangulat nem törődött a technikai szintekkel (még szép). Az ezüst is szárnyalt tegnap, ez az instrumentum elég precízen fordult még múlt csütörtökön a 2.600-as szintről.

Tehát az első napokban is szépen ki lehetett használni a mozgásokat, most egy kis nyugit várok, a piacoknak most kicsit emészteni kell ezeket az árakat, ráadásul holnap és pénteken bizony nagyon fontos adatok látnak napvilágot.

S végül, de nem utolsósorban, nem mehetek el a Forint mellett. Már tegnap reggel szerettem volna közzétenni egy bejegyzést, mely csak arról szól, mi a helyzet a mi kis Forintunkkal, hogy már csak órákra vagyunk az új EUR/HUF történelmi csúcstól. Sok egyéb dolgom lévén, visszafogtam magamat, biztos voltam abban, ismét a csapból is ez fog folyni, nem kell még egy írás, mely ezt boncolgatja. Az optimista nemzetközi hangulatnak köszönhetően aztán egy nap haladékot kapott, de sajnos ma délelőtt már nem kerülhette el az elkerülhetetlent, történelmi magasságokba emelkedett az Euró árfolyama.

Amíg ezt az írást írom, azalatt is folyamatosan araszolgat felfelé, s bevallom, pillanatnyilag egy érvet sem tudok felsorakoztatni a mögött (mert az nem érv, hogy most már elég magasan van, meg 320-nál, lélektani határnál jár), innen már erősödnie kellene a Forintnak.

Eddig is ügyeltem, ezután is kínosan ügyelek arra, az írásaimban még csak a nyoma se legyen felfedezhető politikai jellegű megnyilvánulásnak, mert ez a blog nem erről szól. Annyit azonban most szolidan megjegyeznék, nem örülök annak, hogy a HUF a spekulánsok egyik legnépszerűbb játékszerévé vált, mert ez sok, nagyon sok tisztességes, a kialakult helyzetről mit sem tehető, ezáltal célokat, jövőképet vesztett magyar embernek fáj.

Jó szelet kívánok a placcon Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése