2011. május 13., péntek

Billegő mérlegnyelv

A kedves érdeklődők ma reggel jó magasan találhatták meg az indexeket, a tengerentúli jókedv ugye felrántotta tegnap estére a világot. Ismét érdemes volt a Daxra figyelni, melynek mozgását ha lefordítottuk, a következő kérdéssel szembesültünk: "Gyerekek, hova is ez a nagy sietség?". Délután meg is kaptuk rá a választ, beadta a Dow is a derekát és nagyon rövid idő alatt 12.700 környékéről 12.550-re esett. Ma is rohanós napom volt, csak a telefonos progimon tájékozódtam alkalmanként a helyzetről, de ha ott ültem volna a gép előtt, péntek lévén akkor sem hiszem, hogy nagyon belenyúlok, bár valljuk meg őszintén, a Dow short 700 környékéről elenyésző kockázatot rejtett.

Felhívnám a figyelmeteket a látványos forintgyengülésre, én szeretek mindig tisztában lenni azzal, mennyi az Euró, a Dollár és a Svájci Frank. Bizony ez sem véletlen, intő jelek ezek.

Úgy érzem, most kiegyenlítődtek az erőviszonyok, s ha záros időn belül nem képesek az indexek tovább menetelni felfelé (márpedig most eléggé így néz ki), bizony elkezdődhet egy kövérebb korrekció, az eladók ilyen helyzetekben nagyon, de nagyon gyorsan színre tudnak lépni.

Meglátásom szerint a jövő hét fontos lesz, eldőlhet a merre tovább kérdése.

Most pedig megköszönöm az e heti figyelmeteket, kívánok Nektek ezúttal is programokkal tele, laza, napos, kellemes hétvégét!

1 megjegyzés: