2011. május 16., hétfő

Egyelőre tartanak a szintek

De szerintem vékonyodik a jég. Több okból sem nyúltam ma a piachoz. Persze talán meg lehetett volna játszani a Daxot ugye 7.290 környékéről és a Dow-t 12.530-ról, longra gondolok természetesen. USA nyitás után ha nem is azonnal, de azért szép lassan elkezdtek emelkedni az indexek. Talán kicsit benne is volt ez a pakliban, tudjátok, a szokásos, megtalálják őket relatíve mélyen, most ugye éppen ellenállás környékén és szépen felerősödik a vételi oldal. Az egyik ok, hogy miért is nem vettem fel pozíciót, a következő: ismét egy nagy utazás előtt állok, ennek előkészületei folynak és poziban ragadva nem feltétlenül jó utazgatni. A másik ok, melyre az előző blogbejegyzésem címével is céloztam, nagy most kérem a tilitoli, tudott a spekiknek a mai nap lefele és felfele is ugyanígy fájni. Ezért a héten várhatóan nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy lépek valamit.

A hétvégén gondolkoztam az utóbbi időszak piaci mozgásán és úgy érzem, egyre inkább vállalható a short. Persze ne feledjük, nem akárhonnan.

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

    Milyen szint alatt gondolsz shortra a Dow J Indexnél? 12450 alatt, körül már lehet vagy kicsit lejjebb?

    Köszi a választ!
    Üdv: Zoli

    VálaszTörlés
  2. Az amerikai adósságválság mikorra fogja éreztetni a hatását és mennyire?

    http://portfolio.hu/gazdasag/eles_vita_a_tengerentulon_adossagvalsag_fenyegeti_amerikat.149558.html


    Visszatérve a Dow-ra, 12500 környékén mozog a 4 órás 200-as exponenciális mozgóátlag, ez támasznak számít? Ennek törése is jelzésértékű lehet?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Szia Zoli!

    Elnézést, hogy megkésve válaszolok, de látod, letört a szint, benézett múlt héten is 12.400 alá az index és mégis utána járt 12.600 környékén, tegnap ismét 400 alá letolták, erősödik a prés, de a körülményekhez képest még mindig nagyon jól tartja magát a Dow Jones. Meglátásom szerint ez a pálya most csak napon belüli kereskedésre alkalmas.

    Üdvözlettel:

    Chart Knight

    VálaszTörlés