2011. március 24., csütörtök

Longos nap

Dow-t longoltam 4 lottal 12.150-ről és 2 lottal 12.124-ről, mindkettőt limittel vettem, s limittel ki is pakoltam egyben az egészet 12.160-on. Tulajdonképpen tovább vártam, de most már tényleg megelégedtem a mai napi plusszal :). Ez a trade nettó +96 USD-t hozott, s ezek után már komolyan gondolkodóba estem a tekintetben, vajon ebben a hónapban kereskedjek-e még.

2 megjegyzés:

  1. Addig kell ütni a vasat amíg meleg. Ha most sikerek vannak, az azt jelenti szerintem, hogy a piac harmonizál a kereskedési stratégiáddal. Szerintem most kellene kicsit jobban odalépni.
    Én nem várnám meg amíg ez elmúlik! Gratula!

    VálaszTörlés
  2. Szia Jozsó!

    Köszönöm szépen a jó tanácsodat, megértelek, miért írod ezt. De egy daytradernek is, ahogy más spekinek is azért figyelni kell arra, nehogy bepörögjön, nehogy az overtrade hibájába essen. Ha minden nap követsz, láthatod, meglehetősen lazán nyomom, sőt, tegnap semmit sem csináltam, sokszor más dolgom van, akkor hanyagolom a pályát, stb.

    Amúgy a mai nap érdekes volt, már készültem arra, ki fog törni a Dax, de nem a Dax mozgásából következtettem erre. Ezért kell összefüggéseiben látni a piacot. Tehát amikor már nagyon elszállás előtt tobzódott és gyakorlatilag ki is vették az eddigi maximumokat, már ott volt a gombon a kezem, ilyenkor nem szabad lacafacázni és amint kitört, vettem még viszonylag jó áron. Ekkor tényleg elszaladtam volna a gép elől, mert ismerem a Daxot, addíg tépik, amíg tart a mai nap, s a csúcson fog zárni a határidő. Mégis nagyon nehéz a pluszban ülni (pozíciónyitás után többször lementem +30 USD környékére és ez már zavart). Volt még egy olyan gondolatom, teszek be stop vételeket 6.866-ra, 84-re is, de másként cselekedtem. Itt megint az első megérzés volt a jó, ki kellett volna tartanom mellette a végsőkig.

    Nem is tudom miért írtam ilyen hosszú választ, talán azért, mert ez a mai Dax long milliónyi lehetőséget tartogatott, soha nem volt késő beszállni és elcsípni minimum 20 pontocskát, s long pozícióépítésre meg egyszerűen mesés volt.

    Egyet ne felejts, porszemek vagyunk a sivatagban, amikor azt hiszed, Te vagy a császár, mert minden bejön, na, akkor kell magadat a legjobban meghúznod, mert ilyenkor jöhet a legnagyobb pofáraesés.

    Természetesen nem várom meg, hogy elmúljon az a harmónia, az az együtt lélegzés a piaccal, ami az eddigi sikereimet megalapozta, nézd, pozíció nélkül is lehet "kondiban" maradni, de a pihenőket, a regenerálódási időszakot BE KELL TARTANI, ami nem egyenlő azzal, hogy kiesel a ritmusból.

    Azért igyekszem :), mint eddig is.

    Üdvözlettel:

    Chart Knight

    VálaszTörlés